4 mei en 5 mei in Heemstede

Op 4 mei staat Heemstede stil bij Dodenherdenking en op 5 mei is de viering van Bevrijdingsdag. Net zoals vorig jaar doen we dit, als gevolg van de coronacrisis, grotendeels thuis. Er is een besloten ceremonie bij de monumenten op de Vrijheidsdreef, waarbij enkele genodigden aanwezig zijn.
Inwoners kunnen de livestream van deze herdenking thuis volgen via Facebook of YouTube .

Programma dodenherdenking

19.45 uur: Stille tocht van genodigden naar de herdenkingsplek op de Vrijheidsdreef

19.55 uur: Aankomst bij de monumenten op de Vrijheidsdreef

20.00 uur: Twee minuten stilte

20.02 uur: Eerste en zesde couplet van het Wilhelmus, gevolgd door:

Kransleggingen op 4 mei overdag

’s Ochtends plaatst de burgemeester samen met vertegenwoordigers van B&W van regiogemeenten in besloten kring (dus zonder pers of publiek), een krans op de Eerebegraafplaats in Overveen. Ook legt zij dan kransen bij de 4 graven van Heemsteedse verzetshelden op de Eerebegraafplaats. Verder zorgt de gemeente voor een krans bij de gedenkplaat voor Marinus Vaumont in de Jacob van Campenstraat (hoek Havenstraat).

Vlaggen

Als u de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog wilt herdenken door op 4 mei halfstok te vlaggen, dan wordt dit door het gemeentebestuur bijzonder op prijs gesteld. Het eerbetoon is vanaf 18.00 uur tot zonsondergang (kort na 21.00 uur). Op Bevrijdingsdag 5 mei kan de vlag tussen zonsopkomst en zonsondergang in top. (Zowel 4 als 5 mei vlaggen zonder oranje wimpel).

Naar overzicht