Begraafplaats Herfstlaan Heemstede doet mee met Landelijke Weekend van de Begraafplaats

Op 24, 25 en 26 mei is het het Landelijke Weekend van de Begraafplaats. De gemeente Heemstede en de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek (HVHB) organiseren dan verschillende activiteiten op de Algemene begraafplaats aan de Herfstlaan.

  • Zangeres Helen Botman en zanger-gitarist Peter van Vleuten verzorgen een bijzonder optreden op vrijdagavond 24 mei om 19.00 uur, speciaal afgestemd op het thema van dit jaar ‘Een plek vol verhalen’. Dit optreden duurt tot ongeveer 21.30 uur.
  • Op zaterdag 25 mei om 13.00 uur en om 15.00 uur houdt Marc de Bruijn namens de HVHB een lezing in de aula . Hij zal ingaan op bekende en onbekende Heemstedenaren die rusten op de Herfstlaan. Aansluitend is er een korte rondleiding over de begraafplaats met Marc de Bruijn en begraafplaatsbeheerder Jos Willemse. Aanmelden voor de lezing en rondleiding is niet nodig; in de aula is plaats voor 100 mensen.

Begraafplaatsen zijn prachtige en bijzondere plekken die meer aandacht zouden moeten krijgen. De initiatiefnemers van het Weekend, stichting Terebinth, de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB) en de Branche Vereniging Ondernemers Begraafplaatsbeheer (BVOB), signaleren dat Nederlandse begraafplaatsen het niet makkelijk hebben. Het aantal begrafenissen neemt af. Door de drempel te verlagen en open dagen te houden laten begraafplaatsen aan een groot publiek zien wat zij voor moois te bieden hebben. Het Weekend van de Begraafplaats wordt jaarlijks gepland rond het laatste weekend van mei. In 2019 is het al de 6e editie.
Meer informatie en het landelijke programma staan op www.weekendvandebegraafplaats.nl

Naar overzicht