Bewonersbijeenkomsten Samen Veilig in Heemstede

Op 28 mei en 13 juni 2019 organiseert de gemeente Heemstede bewonersbijeenkomsten over veiligheid en leefbaarheid onder het motto Samen Veilig.
Wat vindt u belangrijk voor de veiligheid en leefbaarheid in uw straat en wijk? Op welke onderwerpen zouden de gemeente, politie, handhaving en andere partners zich de komende jaren moeten richten? Wat doet u zelf of zou u zelf willen doen om uw (gevoel van) veiligheid en leefbaarheid te behouden of te versterken? Wat heeft u daarvoor nodig?
Graag horen wij wat hiervoor uw wensen en ideeën zijn. Mede op basis van uw inbreng stellen we nieuw veiligheidsbeleid op dat eind 2019 aan de gemeenteraad wordt aangeboden.
U bent van harte uitgenodigd voor één van de bijeenkomsten Heemstede Samen Veilig op:

  • Dinsdagavond 28 mei bij de Koninklijke Roei- en Zeilvereniging Het Spaarne aan het Marisplein 5.
  • Donderdagavond 13 juni in het schoolgebouw HBM aan de Koediefslaan 73.

Beide bijeenkomsten duren van 19.00 (inloop) tot ongeveer 21.30 uur.

Programma

U krijgt een kijkje in de wereld van hennep en cybercrime en gaat in gesprek met verschillende professionals over veiligheid en leefbaarheid. Het programma van elke avond is:

Welkom
Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. Om 19.20 uur heet burgemeester Astrid Nienhuis de aanwezigen welkom. Daarna volgen 3 themasessies.

Sessie 1: ‘Verscholen in uw wijk’
Bureau Drugszaken laat u kennis maken met ondermijning: de wereld van de hennep(teelt). Hoe ziet hennep er eigenlijk uit? Ruik je het altijd? Waar kan ik op letten in mijn buurt? U krijgt antwoorden op uw vragen zodat u weet wat u te kunt doen.

Sessie 2: ‘Blijft u de hackers voor?!’
BSM Recherche Diensten neemt u mee in de wereld van digitale criminaliteit. Op verzoek kunt u als bezoeker ter plekke een e-mailtest krijgen. Ben ik gehackt? Wat betekent dit en wat kan ik er aan doen? Neem vooral na afloop de handige checklist mee over uw eigen cyberveiligheid.

Sessie 3: ‘Nabijheid in de buurt’
Ga speeddaten met professionals (wijkagenten, buitengewoon opsporingsambtenaren, wijkconsulenten, streetcornerwork en buurtbemiddeling) en geef aan wat u belangrijk vindt.
Wat zou uw wijk nog leefbaarder en veiliger maken. Welke suggesties wilt u de gemeente en politie meegeven? Wat zijn uw adviezen? En wat doet u zelf of zou u zelf willen doen in uw wijk?

Rond 21.30 uur ronden we af en is er gelegenheid om informeel met elkaar na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

Vooraf aanmelden
In verband met de organisatie is het nodig dat u zich vooraf aanmeldt. Stuur een e-mail met uw naam, aantal personen en voorkeursdatum naar  
U kunt ook bellen tijdens kantooruren met één van de medewerkers Openbare Orde en Veiligheid via (023) 548 57 47 of (023) 548 57 45.

Naar overzicht