Burgemeester Astrid Nienhuis neemt begin maart afscheid van gemeente Heemstede

Burgemeester Astrid Nienhuis neemt begin maart afscheid van de gemeente Heemstede. Per 1 april wordt ze directeur van het Instituut voor Veiligheid op de Hogeschool Utrecht. De nieuwe burgemeester, Falgun Binnendijk, begint 16 april.

Hart voor veiligheid

Haar hart voor integrale veiligheid en aandacht voor (cyber) criminaliteit lopen als rode draad door het burgemeesterschap van Nienhuis. Ook jongeren betrok ze hier graag bij, meerdere malen huldigde ze jonge Cyberagents in de gemeente. Het Instituut voor Veiligheid verzorgt de hbo-opleiding Veiligheidskunde voor meer dan 1.000 studenten.

Nienhuis: “In deze nieuwe uitdaging komen mijn passies onderwijs, jongeren, onderzoek en innovatie op het terrein van veiligheid bij elkaar. Het instituut heeft grote ambities voor de doorontwikkeling van het vakgebied integrale veiligheid. Ik kijk ernaar uit daar mijn bijdrage aan te mogen leveren, samen met studenten, docenten en het werkveld.
Natuurlijk ga ik de Heemstedenaren en het ambt missen, maar ik laat de gemeente met veel vertrouwen in de handen van mijn opvolger."

Tot de komst van Falgun Binnendijk vervangt wethouder Eveline Stam, als locoburgemeester, Astrid Nienhuis.
Het afscheid van Astrid Nienhuis vindt plaats op woensdag 6 maart in het raadhuis. Meer informatie daarover volgt nog.