Burgemeester Astrid Nienhuis steekt Heemstede hart onder de riem

Beste inwoners,

Het zijn moeilijke tijden. De vergaande maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben een grote impact op het dagelijkse leven van ons allemaal, op het werk, op scholen en thuis en in het openbare leven. Niet alleen inwoners, ook ondernemers, verenigingen en instellingen voelen de ingrijpende gevolgen. Net als in heel Nederland, zijn ook in Heemstede mensen ziek, liggen er mensen in het ziekenhuis en op de IC. Ik leef met hen en met hun naasten mee en wens iedereen beterschap en sterkte.

Het doet me goed te merken dat velen gehoor geven aan de oproep van het kabinet en hulp bieden aan mensen en instellingen die dat nodig hebben. Complimenten daarvoor. Voor de komende moeilijke tijd die ons allemaal te wachten staat wil ik iedereen een hart onder de riem steken.

De afgelopen weken hebben we veel van u gevraagd en we zien dat er een grote bereidheid is om bij te dragen. We zien in de hele samenleving veel mooie initiatieven ontstaan: om degenen die in de zorg werken te ontzorgen door hun boodschappen te doen. Of door kaarten en brieven te sturen naar mensen die nu aan huis zijn gekluisterd en die ook geen bezoek mogen ontvangen. En natuurlijk diegenen die in de vitale beroepen werken, zoals zorgmedewerkers, maar ook de supermarktmedewerkers, onderwijs- en kinderopvangmedewerkers.

Het kan soms lastig zijn om de adviezen van het RIVM op te volgen. Maar ik zie de inspanningen die u allen, inwoners en ondernemers, leveren en ik ben u daarvoor dankbaar. Het wordt er niet makkelijker op, maar het is nodig om het coronavirus tegen te gaan. Ik wil daarom benadrukken dat er een grote eigen verantwoordelijkheid ligt bij de inwoners en ik dring er nogmaals bij u op aan om de adviezen van het RIVM strikt op te volgen. Want die anderhalve meter afstand houden kan letterlijk een zaak zijn van leven of dood. Let goed op elkaar en op u zelf.  

Astrid Nienhuis,
burgemeester van Heemstede

Naar overzicht