Burgemeester Van Rappardlaan Heemstede afgesloten voor alle verkeer

Update 18 augustus:  Tussen 19 augustus en uiterlijk 1 september laat de gemeente snoeiwerkzaamheden uitvoeren aan de bomen langs de Burgemeester van Rappardlaan. In deze periode blijft de laan afgesloten voor alle verkeer.

Op maandag 15 augustus heeft de gemeente Heemstede de Burgemeester Van Rappardlaan afgesloten voor alle verkeer, ook voor wandelaars. Vanwege het gevaar van spontaan vallende boomtakken is vanuit veiligheidsoogpunt dit besluit genomen.De laan is voor minimaal een week afgesloten vanaf de kruising met de Vrijheidsdreef tot vlakbij de kruising Sparrenlaan en Bosbeeklaan. De afsluiting en omleiding staan met borden aangegeven. 

Oorzaak takbreuk

Toezichthouder Kenneth Abercrombie ziet de oorzaak van de takbreuk in de aanhoudende droogte. Het hout is erg bros en breekbaar geworden. Deze week vindt een uitgebreide inspectie plaats. Op basis daarvan kijkt de gemeente welke maatregelen nog meer nodig zijn.

Bereikbaarheid

Restaurant Groenendaal, Speeltuin Groenendaal, de woningen en Kinderboerderij ’t Molentje blijven bereikbaar vanaf de ingang Bosbeeklaan. De parkeerplaats bij de kinderboerderij en de ingang Adriennelaan zijn dicht. De klaphekken in het bos grenzend aan de Burgemeester Van Rappardlaan heeft de gemeente uit voorzorg ook gesloten.