Campagne 'Kom uit je schuld' ook in Heemstede gestart

Kom uit je schuld

poster kom uit je schuld

Veel Nederlanders hebben geldproblemen. Wie schulden heeft, wacht gemiddeld 5 jaar met hulp zoeken. En dat is zonde. Want in die 5 jaar wordt de schuld ruim 10 keer zo hoog.

Ervaringen

Op de website www.komuitjeschuld.nl delen mensen hun ervaringen. Zoals Elsmainy (27) die jarenlang op afbetaling kocht en haar schulden zag oplopen tot vele duizenden euro's. Pas toen ze een kind kreeg, realiseerde ze zich dat ze iets aan haar schulden moest doen en kwam ze in actie.

Heeft u zorgen over geld?

Kunt u daardoor uw rekeningen niet op tijd betalen? Vraag dan hulp!
Inwoners van Heemstede kunnen daarvoor terecht bij het team Schulddienstverlening van de gemeente Haarlem. Op werkdagen belt u naar 14 023. Vraag naar de gemeente Haarlem en vervolgens naar het team Schulddienstverlening.

Een e-mail sturen kan ook: schulddienstverlening@haarlem.nl. U kunt ook direct een aanvraag schulddienstverlening digitaal doen.

Hulp bij het aanvragen

Wilt u eerst met iemand praten over welke hulp het beste bij u past? Of heeft u hulp nodig bij het invullen van uw aanvraag schulddienstverlening? Dan kunt u ook terecht bij het maatschappelijk werk van de gemeenten Heemstede en Bloemendaal. Dit wordt uitgevoerd door WIJ Heemstede. U kunt bellen voor een afspraak naar WIJ Heemstede op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur via (023) 205 08 89 of per e-mail: maatschappelijkwerk@wijheemstede.nl

Naar overzicht