Dankwoord burgemeester Astrid Nienhuis over preventie avondklokrellen

burgemeester Astrid Nienhuis met zwart jasje en ambtsketen

Lieve Heemstedenaren,

Het was even schrikken toen wij hoorden dat groepen jongeren mogelijk naar het centrum van ons dorp wilden komen om te rellen en te plunderen. In samenwerking met politie en justitie hebben we meteen preventieve maatregelen getroffen: zichtbare aanwezigheid van politie in de winkelstraat en op de toegangswegen, brandweer paraat en een noodbevel lag klaar, voor het geval ingegrepen moest worden. Handhaving heeft samen met ondernemers voorzorgsmaatregelen getroffen in de winkelstraten en nauw contact gehouden. Enkele winkeliers waren in hun winkel aanwezig uit voorzorg. Diverse inwoners hebben ook signalen vanuit de social media met politie en gemeente gedeeld. Gelukkig hebben we samen iedere vorm van onrust kunnen voorkomen en is het noodbevel niet nodig geweest.

Ik ben als burgemeester ontzettend trots op al diegenen (inwoners, ondernemers en professionals) die hieraan hebben bijgedragen; wat een betrokkenheid en gemeenschapszin. Waar een klein dorp groot in kan zijn. Want daardoor is de winkeliers en buurtbewoners een hoop ellende bespaard gebleven. En is het in ons dorp rustig gebleven. Fijn dat de kleine groep van sensatiebeluste jongeren is weggebleven. Laten we vooral trots zijn op al die Heemsteedse jongeren (en hun ouders) die zich wel aan de maatregelen houden en hun best doen om er in deze moeilijke tijd iets van te maken. De komende tijd blijven we de diverse kanalen volgen om mogelijke onlusten te voorkomen.

Het is voor ons allen een moeilijke en vervelende tijd, maar laten we daarom kijken naar wat wel kan, juist nu proberen elkaar te helpen en te ondersteunen. Heb aandacht voor elkaar, let op elkaar en wees lief en begripvol voor ieders situatie en emoties. En heeft u idee├źn of initiatieven die daarbij kunnen helpen, dan horen wij het graag.

Naar overzicht