Samen verbeteren we onze lokale democratie

logo quickscan lokale democratie

Inwoners, ondernemers, raadsleden, collegeleden en ambtenaren: samen maken wij Heemstede! Met elkaar maken wij een omgeving waarin we prettig kunnen samenleven. Wat vindt u bijvoorbeeld van de manier waarop we in Heemstede met elkaar komen tot besluiten? Is dat duidelijk? Vindt u dat inwoners en ondernemers voldoende kunnen meedenken of mee praten als zij dat willen? Wordt u geïnformeerd?

We stelden deze vragen in de Quick Scan Lokale Democratie. Ruim 500 inwoners, ondernemers, raadsleden, collegeleden en ambtenaren vulden deze in. Wellicht heeft u dat ook gedaan. Bedankt daarvoor. We stellen uw mening zeer op prijs!

De antwoorden op deze vragenlijst geven een eerste indruk en aanknopingspunten voor hoe we samen zaken anders of nog beter kunnen regelen voor Heemstede. Het is een start voor verdere gesprekken met elkaar en het maken van een verbeterplan. De komende tijd gaan we aan de slag met het analyseren van de uitkomsten. Hieruit volgt een rapport. Tijdens een werkconferentie op 19 juni 2021 gaan we met inwoners in gesprek. Meer informatie hierover volgt. 

Naar overzicht