Eerste formele stap oprichting BIZ Vastgoedeigenaren Heemstede Centrum

Op vrijdag 22 september ondertekenden wethouder Arianne de Wit en het bestuur van de BIZ Vastgoedeigenaren Heemstede in oprichting, een uitvoeringsovereenkomst. De eerste formele stap in het verkennen van de mogelijkheid om een bedrijveninvesteringszone (BIZ) voor vastgoedeigenaren op te richten.

Wat is een BIZ?

Dit initiatief volgt op het succes van de ondernemers uit het centrum, die zich per 1 januari 2020 verenigden in een BIZ. Een BIZ is een afgebakend gebied waarin vastgoedeigenaren samen investeren in het verbeteren van de kwaliteit van hun directe omgeving. Bijvoorbeeld het zorgen voor een aantrekkelijk en divers (winkel)aanbod, het verbeteren van de kwaliteit van panden en proactieve maatregelen om leegstand tegen te gaan. Zo stomen we het centrum van Heemstede klaar voor de toekomst. Woningeigenaren zijn uitgesloten van deelname aan de BIZ.

Eerste formele stap

De uiteindelijke oprichting van de BIZ Vastgoedeigenaren Heemstede is afhankelijk van de stemmen van de vastgoedeigenaren zelf. Zij kunnen van 31 oktober tot en met 28 november hun stem uitbrengen. Op 5 december wordt bekend of de BIZ voldoende draagvlak heeft om door te gaan.

Arianne de Wit: “Het ondertekenen van de uitvoeringsovereenkomst is een belangrijke stap in de ontwikkeling van economisch gezond en sterk Heemstede. De oprichting van deze BIZ draagt bovendien bij aan een divers en toegankelijk winkelgebied, waar zowel ondernemers als inwoners van profiteren. Ik hoop dan ook van harte dat er voldoende draagvlak is.”

Uw stem telt!

Peter van Limburg is voorzitter van BIZ Vastgoedeigenaren Heemstede centrum en roept eigenaren op om mee te doen: ‘’Bent u overtuigd van de voordelen van de BIZ? Laat dan uw stem horen en draag bij aan de toekomst van het centrum van Heemstede! Samen kunnen we een positieve verandering teweegbrengen.’’
De stemmingsperiode wordt afgetrapt met een kick-off stem (ontbijt)bijeenkomst op dinsdagochtend 31 oktober van 8.00 tot 10.00 uur bij Brasserie Canette. Tijdens deze bijeenkomst kunnen eigenaren direct hun stem uitbrengen. Aanmelden kan via floorboumans@stadenco.nl