Feestelijke opening ondergrondse containers Provinciënwijk Heemstede

 Op woensdag 24 mei opende wethouder Anneke Grummel op feestelijke wijze de nieuwe ondergrondse containers in de Provinciënwijk . In deze containers kunnen buurtbewoners hun gft- en restafval gescheiden kwijt. De ingebruikname van deze containers ging gepaard met de campagne Maak van afval scheiden je tweede natuur. Met deze campagne maakt Gemeente Heemstede haar inwoners bewust van de voordelen van afval scheiden.

Feestelijke opening

Tijdens het feestelijke moment heeft wethouder Grummel de containers officieel in gebruik genomen. Ook was de gft-bakfiets aanwezig, stonden afvalcoaches paraat voor bewonersvragen en kregen omwonenden gratis afvalbakjes en flyers uitgedeeld. Grummel: “Veel mensen zijn al bezig met het scheiden van hun afval. Dat is hartstikke goed. Maar het kan nóg een beetje beter. Er zit bijvoorbeeld nog altijd teveel gft-e afval in het restafval. Als gemeente willen we het onze inwoners zo makkelijk mogelijk maken. Containers waar je je afval gescheiden in kwijt kunt, zoals in de Provinciënwijk, helpen hierbij. Door allemaal ons steentje bij te dragen, zorgen we met elkaar voor een mooiere, betere en schonere wereld!”

Maak van afval scheiden je tweede natuur

Met de campagne Maak van afval scheiden je tweede natuur benadrukt de gemeente het belang van afval scheiden. In Heemstede bestaat nog steeds bijna 40 procent van het restafval uit gft en etensresten. Dit gft-afval is volledig recyclebaar en te verwerken tot compost en groen gas. Terwijl restafval wordt verbrand, zorgt voor CO2-uitstoot en waar iedere inwoner aan meebetaalt via de afvalstoffenheffing. Lees meer op de website heemstededuurzaam.nl