Haven naar verwachting dit najaar klaar

Tekening van de Haven

De haven van Heemstede ondergaat momenteel een grote opknapbeurt. Aan de kades langs de Heemsteedse Dreef, Havenstraat en Van den Eijndekade zijn inmiddels palen geplaatst waarop steigers komen. Aan 2 kanten van de haven, langs de Heemsteedse Dreef en de Havenstraat, komt in het najaar nieuw groen. Nu al is er aan de haven een restaurant met terras. Verder is het straks naast het aanmeren van eigen boten ook mogelijk een boot te huren. Zo moet de haven aantrekkelijk worden voor recreanten, toeristen en ondernemers. Het wordt een plek waar het langs en op het water goed toeven is. Overigens geldt in de haven een zwemverbod in verband met het scheepsverkeer.

Ligplaatsen boten

In de haven komen ook permanente ligplaatsen. Inwoners kunnen hierop inschrijven. Het maakt niet uit of ze bij de haven wonen of ergens anders in Heemstede. De inschrijving voor een ligplaats start in de tweede helft van augustus. We kondigen dit aan via de website, social media en in HeemstedeNieuws (achterzijde van weekblad de Heemsteder).

Planning

Het was de bedoeling dat de haven in het tweede kwartaal van dit jaar klaar zou zijn. Deze planning heeft vertraging opgelopen door schaarste van bouwmaterialen en componenten, waardoor de levertijden langer zijn. Ook is aan de kade van de Industrieweg betonrot aangetroffen; het werk kan daar niet verder voordat deze kademuur is hersteld. Naar verwachting is de haven dit najaar klaar.De nieuwe inrichting van de haven is bedacht door het ‘Havenlab’: een groep van bewoners, ondernemers en belangstellenden.
Kijk voor meer informatie op de projectpagina Haven van Heemstede

Naar overzicht