Heemstede introduceert financiële rekenhulp voor inwoners met laag inkomen

Er bestaan veel regelingen voor inwoners met een laag inkomen. Maar niet alle mensen kennen deze regelingen of ze denken dat ze hier geen recht op hebben. Inwoners van Heemstede kunnen daar nu op een simpele manier achter komen via www.iasz.nl/berekenuwrecht . In een paar stappen kunnen ze anoniem berekenen op welke regelingen zij mogelijk recht hebben. De gemeentes Heemstede en Bloemendaal zijn vanaf deze week aangesloten bij deze handige rekenhulp.

Hoe werkt het?
Stapsgewijs leidt de rekenhulp de gebruiker door vragen over bijvoorbeeld gezinssamenstelling, inkomen en vermogen. Daarna laat het programma zien op welke regelingen de gebruiker eventueel recht heeft. Het invullen duurt 5 à 10 minuten. Bezoekers hoeven nergens hun naam en adres in te vullen en blijven dus anoniem. Pas bij het aanvragen van een regeling moet de bezoeker persoonlijke gegevens invullen op het aanvraagformulier van de gemeente.

Laagdrempelig
Bereken uw recht is in gebruik genomen op initiatief van de Intergemeentelijke Afdeling Sociale Zaken (IASZ) van Bloemendaal en Heemstede. Wethouder Sjaak Struijf van de gemeente hoopt dat met de rekenhulp meer inwoners bereikt worden die recht hebben op financiële steun.
Wethouder Struijf: “Het is geweldig dat onze cliëntenraad Werk en Inkomen de website voor ons heeft getest en ook enthousiast is”.

Vergoedingen
De gemeente heeft verschillende regelingen voor inwoners met een laag inkomen. Bijvoorbeeld een schoolkostenregeling, een vergoeding voor huiswerkbegeleiding, een computer of voor sportkosten. Kijk voor meer informatie en voorwaarden op www.iasz.nl/hulp-bij-laag-inkomen 

Naar overzicht