Heemsteedse dierenspeciaalzaak Heems blijft het predicaat Hofleverancier voeren

Op woensdag 30 november om 10.00 uur overhandigt burgemeester Astrid Nienhuis de oorkonde voor het predicaat Hofleverancier aan eigenaar Jos Heems van dierenspeciaalzaak Heems. De zogenoemde bestendiging van het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ is voor een periode van 25 jaar.

De oudste dierenspeciaalzaak van Nederland ‘Heems sinds 1882’ is al sinds 1970 gevestigd in Heemstede. Eigenaar Jos Heems is de 6e generatie die aan het roer staat van de dierenspeciaalzaak. De 7e generatie, de broers Onno en Reijn Heems werken ook in de zaak. Het plan is dat zij de zaak eind 2023 overnemen als vader Jos met pensioen gaat. De dierenspeciaalzaak is een begrip in de hele regio. De winkel onderscheidt zich met een bijzondere aquariumafdeling en bijbehorende diverse (tropische) vissen. Op 1 mei 1997 kreeg het bedrijf ter ere van het 175-jarig jubileum het predicaat ‘Bij Koninklijke beschikking Hofleverancier’.

De Koning kan het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging 'Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier' toekennen aan kleine en middelgrote ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in hun regio en daarnaast 100, 125 (of een veelvoud van 25) jaar bestaan. Alle bedrijven met het Predicaat moeten zich richten tot de Koning om het Predicaat te laten verlengen. Het Predicaat wordt dan voor 25 jaar toegekend, waarna verlenging kan worden aangevraagd voor een volgende periode van 25 jaar.