Vluchtelingen in Heemstede

Update: 30 augustus

Heemstede wil een gastvrije en veilige plek zijn voor mensen die hun eigen land hebben moeten ontvluchten. Een vluchteling uit Syrië vatte tijdens de bijeenkomst “Hoe Helpt Heemstede vluchtelingen” kernachtig samen wat een asielzoeker nodig heeft: hoop, familie en een kans.

Achtergrond, feiten en cijfers
Lees meer over welke rol Heemstede heeft/kan hebben in de opvang van vluchtelingen en huisvesting van mensen met een verblijfsvergunning (ook wel: statushouders).

Platform Vluchtelingen
Nu er meer mensen – meer statushouders - dan voorheen in Heemstede komen wonen is het van belang dat we daarover met elkaar in gesprek blijven. Uit de bevolking is een Platform Vluchtelingen ontstaan, dat samen met de gemeente en andere hulporganisaties een positieve bijdrage wil leveren. Lees meer over wat zij doen.

Hulporganisaties en handige links
Voor de mensen die gevlucht zijn uit hun eigen land moet er meer gebeuren dan alleen huisvesting. Kinderen gaan naar school, nemen deel aan sportactiviteiten, volwassenen moeten inburgeren, werk vinden en allen hebben hulp nodig in de dagelijkse praktijk. Rond de opvang van vluchtelingen zijn veel organisaties actief. Een overzicht van organisaties en website waar het meest mee wordt samengewerkt vindt u hier.

Veelgestelde vragen en veelvoorkomende begrippen
Vluchteling, statushouder, COA, opvang en huisvesting. Hoe zit het allemaal en wat betekent dit?

Sfeerimpressie van de bijeenkomst op 23 september 2015
Sfeerimpressie van de bijeenkomst op 23 september 2015
Lettergrootte