Informatieavond over opvang vluchtelingen

Gemeente Heemstede heeft de taak gekregen Oekra├»ense vluchtelingen op te vangen. De regio Kennemerland heeft de opdracht gekregen de komende weken 2000 bedden te realiseren, die per gemeente worden verdeeld. Voor Heemstede betekent dit vooralsnog 100 bedden. Misschien heeft u als omwonende vragen of zorgen over deze opvang. Daarom organiseren wij een bijeenkomst op 7 april van 20.15 tot 22.00 uur. 

We hebben locaties geïnventariseerd waar we snel opvang kunnen bieden. Op de Kerklaan 61 is al een eerste groep vluchtelingen opgevangen. Ook de Princehof zijn we aan het voorbereiden voor het huisvesten van vluchtelingen. Naast een aantal bestaande locaties waar we vluchtelingen kunnen opvangen, hebben we noodwoningen gekocht. Mogelijke locaties voor de noodwoningen zijn een deel van het parkeerterrein van sportpark Groenendaal, een deel van de parkeerplaats van het raadhuis en het plantsoen bij de Eykmanlaan in de Geleerdenwijk.

Aanmelden bijeenkomst

U bent van harte welkom op donderdag 7 april van 20.15 tot 22.00 uur in het raadhuis van Heemstede, Raadhuisplein 1. Tijdens de bijeenkomst is er uiteraard ruimte voor het stellen van vragen.

Aanmelden bijeenkomst 7 april