Inwoners in het zonnetje tijdens Lintjesregen 2018

Op de foto van links naar rechts burgemeester Astrid Nienhuis met de mevrouw Ineke Hetem, de heer Martien Ganzeman en de heer Leo van der Prijt.

Drie inwoners van Heemstede zijn vanmorgen koninklijke onderscheiden. Tijdens de traditionele lintjesregen speldde burgemeester Astrid Nienhuis vanmorgen de onderscheiding op.

De heer M.G. (Martien) Ganzeman – Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Ganzeman is sinds 1993 actief als penningmeester van Stichting De Baan in Haarlem, die vrijetijdsbesteding biedt aan mensen met een verstandelijke beperking in de regio Zuid-Kennemerland. Daarnaast is hij penningmeester van de tennisclub HBC. Ook was hij organisator van en vrijwilliger bij de jaarlijkse vaartocht voor mensen met een beperking bij de Botendagen op de Westeinder plassen.

Mevrouw D.M.J. (Ineke) Hetem – Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Hetem is sinds 2001 secretaris van de Stichting Kathedrale Basiliek Sint Bavo in Haarlem, die voor de instandhouding van de kathedraal en voor alle niet religieuze activiteiten in de kerk zorgt. Sinds 2004 is ze actief bij de Vincentiusvereniging in Haarlem, vanaf 2006 als penningmeester. De vereniging biedt geestelijke en maatschappelijke hulp. Vanaf 2002 was zij 15 jaar lang vrijwilliger bij het Fonds voor Urgente Noden Haarlem en omgeving, dat financiële hulp biedt waar hulpbehoevenden geen beroep op andere voorzieningen kunnen doen. Ook zette zij zich van 1998 tot 2009 in voor de Haarlemse Honkbalweek en van 1992 tot 2000 voor de (toen nog) Trosloop in Haarlem.

De heer L.M.J. (Leo) van der Prijt – Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Van der Prijt is sinds 1976 actief bij en voor sportvereniging GSV-Heemstede. Hij zette de GSV-sectie tafeltennis op. In de jaren 1980-1988 was hij jeugdbegeleider binnen de vereniging. Vanaf 1988 maakt hij deel uit van het bestuur van de sectie volleybal. Hij begon als wedstrijdcoördinator, later kwam ook het secretariaat onder zijn hoede en vanaf 1999 eveneens de scheidsrechterzaken. In 2017 werd hij voorzitter van de sectie volleybal en de sectie badminton. Hij is de schakel tussen de volleybalbond Nevobo en GSV, bezoekt hiervoor vergaderingen, leidde scheidsrechters opregelta alles rondom wedstrijden en werft mensen voor vrijwilligerswerk bij GSV.

Naar overzicht