Koninklijke onderscheiding voor de heer Kokkelkoren

Afgelopen donderdag 9 november reikte locoburgemeester Sam Meerhoff de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uit aan de heer Kees Kokkelkoren.

De heer Kokkelkoren heeft zich vanaf 2002 met veel passie en energie ingezet voor de voetbalvereniging Racing Club Heemstede (RCH). Als geboren bestuurder was hij van grote meerwaarde voor de club en ook de financiƫle zaken regelde hij tot in de puntjes. Naast deze belangrijke werkzaamheden pakte hij nog tal van operationele zaken en zorgde daarmee voor het reilen en zeilen van RCH. Daarnaast wist hij met zijn aanstekelijke enthousiasme veel vrijwilligers aan de club te binden.

Vanaf 1990 werd meneer Kokkelkoren voorzitter van Stichting Les Enfants Terribles (L.E.T.). Dit is een stichting die in 1988 is opgericht om verschillende projecten van groepen jonge kunstenaars te realiseren. Tot aan 2005 waren dat voornamelijk theatervoorstellingen. Vijftien nieuw geschreven stukken werden in deze periode geproduceerd en opgevoerd. De voorstellingen werden niet alleen opgevoerd in Nederland maar ook in andere Europese landen en in de Verenigde Staten.

Vanaf 2008 richtte de Stichting zich op grote nationale en internationale projecten met als doel het stigma rond hiv en AIDS te bestrijden en de emancipatie en acceptatie van hiv-geĆÆnfecteerde te bevorderen. Ruim 30 jaar lang wist meneer Kokkelkoren op betrokken en deskundige wijze leiding te geven aan het bestuur van deze Stichting.

Locoburgemeester Sam Meerhoff reikt de Koninklijke onderscheiding aan de heer Kees Kokkelkoren uit tijdens de Algemene Ledenvergadering van RCH, Sportparklaan 6 in Heemstede om 22.00 uur.