Koninklijke onderscheiding voor Heemsteedse musicus Ad Hop

Op 26 juni, in de pauze van het concert voor zijn 35-jarig jubileum bij het Haarlems Symfonisch Blaasorkest, ontving Heemstedenaar Ad Hop een lintje. Zelf meespelend in het orkest werd hij in de Haarlemse Groenmarktkerk overvallen. Totaal verrast kreeg hij uit handen van burgemeester Astrid Nienhuis deze koninklijke onderscheiding in het bijzijn van familie en het concertpubliek. De heer Hop werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Ad Hop zet zich al vanaf 1987 in voor het Haarlems Symfonisch Blaasorkest. Hij heeft een professionaliseringsslag doorgevoerd en het secretariaat gemoderniseerd. Op muzikaal vlak hield hij zich als componist en arrangeur bezig met de muziekstukken van het orkest. Als lid van de Artistieke commissie had hij een belangrijke stem en visie op de missie van het orkest in de regio Zuid-Kennemerland. Hop staat voor vernieuwing en voor laagdrempeligheid in het muziekrepertoire. Ook heeft hij zich sterk gemaakt voor samenwerking met koren en dansscholen in de regio.
Burgemeester Nienhuis speldde Hop de versierselen op in aanwezigheid van familie en vrienden van het Haarlems Symfonisch Blaasorkest.