Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Gerry Bouma

Afgelopen zaterdag 4 november reikte burgemeester Astrid Nienhuis de Koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau uit aan mevrouw Gerry Bouma voor al haar verdiensten in de samenleving.

Mevrouw Bouma heeft een cruciale rol gespeeld bij het bereiken van gelijke beloningen voor vrouwelijk cabinepersoneel en hun mannelijke collega's bij de KLM. Haar inzet voor deze gelijktrekking heeft een aantoonbaar blijvende maatschappelijke impact gehad, die tot op de dag van vandaag merkbaar is.

Daarnaast is mevrouw Bouma al meer dan 20 jaar vrijwilligster bij het Bushcamp van Wings of Support. Deze organisatie ondersteunt minderbedeelde kinderen in Kenia. Zij organiseerde en gaf leiding aan de kampen en met het oog op de veiligheid van de kinderen introduceerde ze de inzet van een Verklaring Omtrent Gedrag voor begeleiders. Daarnaast spande zij zich in voor de inzameling van o.a. kleding en speelgoed voor de kinderen.

Verder is mevrouw Bouma al sinds 2013 betrokken bij Vluchtelingenwerk en leert zij vluchtelingen de Nederlandse taal.  En dan zijn er nog tal van andere vrijwilligerstaken die mevrouw Bouma op zich neemt; van rondleidingen en lezingen bij Huis te Manpad tot gastvrouw voor twee Haarlemse theaters en haar bijdrage voor wandelclubs in Nederland en in de Alpen.

De uitreiking is 4 november 2023, ter gelegenheid van de bijeenkomst van de VOC-KLM (Vereniging Oud-Cabinepersoneel KLM), alsmede het 25-jarig jubileum van de Stichting Wings of Support.

Burgmeester Astrid Nienhuis overhandigt de Koninklijke onderscheiding aan mevrouw Gerry Bouwma tijdens de Winter crew-borrel van de VOC (vereniging oud cabine-personeel), waar ook aandacht besteed zal worden aan 25-jarig jubileum van Wings of Support bij Locael Centraal, Kennemerplein 6 in Haarlem om 15.15 uur.