Koninklijke onderscheiding voor prof.dr.ir. J.J.M. van der Hoeven

KO Van der Hoeven

Op donderdag 1 november 2018, heeft mevrouw Grete Visser, locoburgemeester van Nijmegen, een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan prof.dr.ir. J.J.M. (Koos) van der Hoeven uit Heemstede.
De heer Van der Hoeven was internist-oncoloog in het Radboudumc in Nijmegen. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn belangrijke bijdrage aan de verbetering van de oncologische zorg in Nederland. Hij was sinds 2015 verbonden aan het Radboudumc en nam daar op 1 november afscheid.

De heer Van der Hoeven begon zijn carrière in 1981 als arts-assistent, onder andere bij het VUmc in Amsterdam, waar hij daarna chef de clinique oncologie werd. Vervolgens was hij internist-oncoloog bij het Ziekenhuis Amstelland en het Medisch Centrum Alkmaar, waar hij ook voorzitter van de vakgroep Interne Geneeskunde Maag-Darm-Leverziekten was. Bij het LUMC in Leiden was hij hoofd van de afdeling Klinische Oncologie. En aan de Universiteit Leiden is hij sinds 2012 hoogleraar Interne Geneeskunde, in het bijzonder Medische Oncologie/Organisatie van de Oncologische zorg.
Sinds 2015 is de heer Van der Hoeven verbonden aan het Radboudumc in Nijmegen: als hoofd van de afdeling Medische Oncologie, als medevoorzitter van het Radboudumc Centrum voor Oncologie, als hoofd ad interim van de afdeling Kinderoncologie en als opleider Medische Oncologie. Ook in Nijmegen bekleedt hij een leerstoel, als hoogleraar Medische Oncologie.

Naar overzicht