Meer opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen in Heemstede

De gemeente Heemstede gaat naast de huidige locatie Kerklaan 61 meer vluchtelingen opvangen. De Princehof (Glipperweg 57) wordt nu voorbereid en er zijn noodwoningen gekocht, waarvoor 3 locaties in aanmerking komen. Omwonenden zijn per brief op de hoogte gesteld. Daarnaast organiseert de gemeente op donderdag 7 april voor hen een bijeenkomst in het raadhuis.

De noodwoningen zullen gefaseerd geplaatst worden op 3 locaties: een deel van het parkeerterrein van Sportpark Groenendaal, een deel van de parkeerplaats van het raadhuis en de parkeerplaats of het plantsoen bij de Kohnstammlaan in de Geleerdenwijk. Het gaat om in totaal 30 noodwoningen die plaats bieden aan ongeveer 60 mensen. Op de locatie De Princehof is plek voor ongeveer 25 vluchtelingen.
Met het inzetten van deze locaties en de Kerklaan beantwoordt de gemeente aan de opdracht om in Heemstede op korte termijn 100 opvangplekken te realiseren voor vluchtelingen uit Oekraïne.

Bijeenkomst over opvanglocaties

Op donderdag 7 april van 20.15 tot 22.00 uur vindt in het raadhuis een bijeenkomst plaats over de nieuwe opvanglocaties. Omwonenden worden dan geïnformeerd en er is gelegenheid tot het stellen van vragen.
Lees meer over deze bijeenkomst in het nieuwsbericht.