Pratende vuilnisbak als symbolische aftrap voor zwerfvalcampagne in Heemstede

Op 9 maart gaf wethouder Anneke Grummel het startsein voor de campagne “Samen houden we Heemstede schoon”. Ter hoogte van de Albert Heijn op de Blekersvaartweg gooide zij als eerste afval in een pratende vuilnisbak én maakte kennis met statiegeldbeugels. De campagne is een initiatief van Gemeente Heemstede, Heemstede Duurzaam en leerlingen van de Haemstede-Barger Mavo (HBM).

Om 11.00 uur werd de pratende vuilnisbak ingewijd door de wethouder. Aanwezig waren de supermarktmanager van de Albert Heijn en de leerlingen van het HBM, die de teksten inspraken. Op verschillende vuilnisbakken in het centrum zijn daarnaast statiegeldbeugels geplaatst. Statiegeldflesjes worden soms op straat gegooid, terwijl dit plastic kan worden hergebruikt. Met de statiegeldbeugels slaan we twee vliegen in één klap. Inwoners kunnen voortaan de flesjes in de beugels gooien. Iedereen die wel wat extra geld kan gebruiken, levert de lege flessen vervolgens in bij een supermarkt.

Samen in actie

Wethouder Anneke Grummel: ‘Gemeente Heemstede zet zich in voor een schone en duurzame leefomgeving. Het onderwerp dat áltijd naar voren komt is dat kinderen zich ook ergeren aan straatafval, en dat zij graag een rol spelen in het schoon houden van de stad. Laten we daarom samen in actie komen. Zo houden we  straten, parken, winkelcentra en andere openbare plekken in Heemstede schoon.’
De gemeente roept inwoners van Heemstede op om op zaterdag 18 maart naar Plein1 aan het Julianaplein te komen. Van 10.00 tot 15.00 uur delen we grijpers uit voor het oprapen van afval.

Lees meer over deze campagne op heemstededuurzaam.nl