Samen op zoek naar de identiteit van Heemstede

Wat maakt onze gemeente aantrekkelijk? Wat onderscheidt Heemstede van andere dorpen en steden? Wat maakt het dat wij trots zijn op Heemstede? Het gemeentebestuur nodigt inwoners, verenigingen/stichtingen, ondernemers en scholen uit om samen deze vragen te beantwoorden. Op woensdagavond 17 april om 18.00 tot ongeveer 21.30 uur vindt een bijeenkomst over dit onderwerp plaats in de Burgerzaal van het raadhuis.

De identiteit van Heemstede

Een duidelijke (eigen) identiteit vormt de basis voor het maken van keuzes. Het gemeentebestuur neemt vele besluiten, onder andere over plannen voor woningen, groen, winkels, horeca, recreatie en toerisme. De vraag is wat wel en niet bij Heemstede past. De identiteit nemen we hierin graag mee. Denkt u met ons mee?
We beginnen met de vraag: wie of wat is Heemstede? U bent onderdeel van Heemstede. Bijvoorbeeld omdat u hier woont, werkt, sport of recreëert.De methode ‘Identity Matching’ is een werkwijze om stap voor stap een plan te maken om de identiteit van de gemeente op de kaart te zetten, bijvoorbeeld als gemeente om in te wonen, te werken, te recreëren of te investeren. Het bureau Identity Matching Academy (IMA) helpt ons hierbij. Meer informatie over IMA vindt u via ima.amsterdam .

Bijeenkomst met een actief en afwisselend programma

We starten op 17 april met een kleine maaltijd. Daarna gaan we aan de slag met de vragen in de vorm van een workshop. Het bureau IMA verwerkt uw inbreng bij het beschrijven van de identiteit van Heemstede. Op 14 mei 2019 presenteren zij hun visie. Uiteraard kunt u dan ook hierop reageren tijdens deze vervolgbijeenkomst.

Wilt u meedoen op 17 april?

Meld u dan vóór 8 april aan via  of telefonisch via (023) 548 56 90.

Naar overzicht