Slachtoffers cybercriminaliteit gezocht

Het aantal meldingen en aangiften van cybercriminaliteit is vorig jaar in Noord-Holland flink gestegen. Door het delen van slachtofferverhalen wil Noord Holland Samen Veilig (NHSV) en Slachtofferhulp Nederland inwoners van Noord-Holland voor de gevolgen van cybercriminaliteit waarschuwen. NHSV zoekt daarom slachtoffers van cybercriminaliteit in de regio die (anoniem) hun verhaal willen doen. Gemeente Heemstede neemt binnen de politie-eenheid Noord-Holland deel aan de campagne ‘Het Slachtoffer Spreekt’.

Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die slachtoffer is geworden van cybercrime. Bijvoorbeeld via Marktplaats, WhatsApp of datingsites. Marieke Verhagen, projectleider bij Noord-Holland Samen Veilig, denkt dat het delen van cyberslachtofferverhalen in de regio bij kan dragen aan de bewustwording bij inwoners: “Dat cybercrime een snelgroeiend probleem is dat alleen maar erger wordt, blijkt wel uit de cijfers. In 2020 nam het aantal meldingen en aangiften in Noord-Holland zelfs met 78 procent toe ten opzichte van 2019. Criminelen gaan steeds geraffineerder te werk. Door verhalen van slachtoffers te delen, willen we samen met deelnemende gemeenten de gevolgen van cybercrime communiceren om meer leed te voorkomen”.

Meld uw verhaal

Bent u het slachtoffer van cybercrime (geworden), woont u in Heemstede, wilt u (anoniem) uw verhaal met anderen delen en uw omgeving attenderen op de risico’s en gevolgen? Ga dan naar www.hetslachtofferspreekt.nl voor meer informatie. U kunt uw ervaring mailen naar info@nh-sv.nl

Bent u slachtoffer van cybercrime en hebt u behoefte aan hulp of advies?

Neem dan contact op met Slachtofferhulp Nederland via www.slachtofferhulp.nl of bel naar 0900 - 01 01.

Naar overzicht