Spreekuren voor Heemstedenaren met vragen over de subsidie lokale collectieve energie-initiatieven

Gemeente Heemstede organiseert op woensdag 31 mei en vrijdag 2 juni spreekuren voor mensen met vragen over de nieuwe subsidie lokale collectieve energie-initiatieven. De subsidie is bedoeld om kennis en kunde in te kopen, zodat kansrijke ideeën verder ontwikkeld kunnen worden. De gemeente heeft hiervoor €30.000 beschikbaar gesteld. Inwoners kunnen tot en met 9 juli een aanvraag doen.

Spreekuren voor het stellen van inhoudelijke en praktische vragen

Welke ideeën maken kans op deze subsidie? Hoe kan de CO2-reductie het beste worden omschreven? Of juist een praktische vraag over het indienen van de aanvraag? Geïnteresseerden met deze en andere vragen over de subsidie kunnen zonder afspraak een bezoek brengen aan een van de spreekuren.

Spreekuur 1:

Woensdag 31 mei, 19.00 tot 19:30 uur: Raadhuis, Raadhuisplein 1

(half uur voor de start van van de informatieavond HeemSteeds Duurzamer)

Spreekuur 2:

Vrijdag 2 juni 10.00 tot 12. 00 uur: Pop Up store Plein 1, Julianaplein 1 

Met de subsidie van een goed idee naar een concreet plan

De subsidie lokale collectieve energie-initiatieven is voor een groep inwoners (minimaal 3 huishoudens) die hun idee om energie te besparen of duurzaam op te wekken, een stap verder willen brengen. Hier moet vaak eerst kennis en kunde worden ingekocht. Alleen zo wordt duidelijk  ofeen idee ook echt kans van slagen heeft. Met deze subsidie kunnen deze en andere kosten worden vergoed. De subsidie kan niet worden gebruikt voor het daadwerkelijk realiseren van een project.

Lees meer op de website HeemstedeDuurzaam