Start bouw Vomar-supermarkt en 9 appartementen Binnenweg Heemstede

Eind februari starten de voorbereidingen van de bouw van de Vomar aan de Binnenweg in Heemstede. De bouw is opgedeeld in 3 fases: het graven van de bouwput, het realiseren van een kelder en tot slot de opbouw van de supermarkt en appartementen. Eind maart vindt de bouwstart plaats met winkeliers. Naar verwachting is de oplevering van het gebouw eind 2024.

Wethouder Eveline Stam: “Heemstede is straks een toekomstbestendig bouwwerk aan de Binnenweg rijker. De supermarkt en appartementen zijn gasloos en met 398 zonnepanelen op het dak wordt er voor een groot deel in de eigen elektriciteitsbehoefte voorzien. Bovendien komt er een groen dak en dat helpt bij de opvang van regenwater, het verbeteren van de biodiversiteit en het dient als extra isolatie.”

Mogelijke overlast

Tijdens alle fases van het bouwproject wordt rekening gehouden met de bereikbaarheid van de woningen en de veiligheid van de bewoners in de omgeving. Tijdens sommige werkzaamheden zijn de achterpaden van woningen tijdelijk niet bereikbaar wegens de bouwveiligheid. Mogelijk ontstaat enige overlast wanneer bij het ontgraven van de bouwput vrachtwagens heen en weer rijden om de grond af te voeren. De aannemer informeert omwonenden en zorgt voor een vast aanspreekpunt.

Beeld van Kees Verkade tijdelijk in opslag

Bouwverkeer maakt ook gebruik van het Julianaplein. Een deel van het grasveld is dan in gebruik als parkeerterrein. In dit deel staat het beeld van de twee bokje-springende kinderen van kunstenaar Kees Verkade. Om schade aan dit beeld te voorkomen, gaat het tijdelijk in opslag. Na afronding van alle bouwwerkzaamheden komt het beeld terug op de vertrouwde plek.

Lees meer op projectpagina van ontwikkelaar Hoorne Vastgoed