Symfonisch Blaasorkest Heemstede en gemeente organiseren concert voor Oekraïners, hun gastgezinnen en vrijwilligers

Het Symfonisch Blaasorkest Heemstede (SBH) en gemeente Heemstede nodigen alle Oekraïense vluchtelingen in Heemstede, hun gastgezinnen en alle coördinatoren, vrijwilligers en andere bij de opvang betrokken medewerkers uit voor een speciaal concert. De bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 23 april 2022, om 15.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur) in de Pinksterkerk aan de Camplaan 18 in Heemstede.

Het initiatief is vooral een muzikaal hart onder de riem voor de Oekraïense vluchtelingen en een concert van dank voor iedereen die zich voor hen inzet. Ook de omwonenden van de opvanglocatie aan de Kerklaan zijn van harte uitgenodigd bij dit concert aanwezig te zijn.

Het SBH voert een speciaal werk uit, ‘Prayer for Ukraine’ van Mykola Lysenko, bekend als 'Vader van de Oekraïense muziek'. Daarnaast speelt het orkest filmmuziekwerken waarin thema's uit films van Charlie Chaplin te horen zijn, jazzwerken uit de tijd van de Swing, en gedragen ballades.

Stadsherstel, de eigenaar van de Pinksterkerk, en de dirigent van het SBH hebben hun medewerking aan dit concert belangeloos toegezegd. Voor het SBH, die dit jaar haar 25-jarig jubileum viert, past dit geheel binnen de daarbij horende activiteiten.