Twee redders van een drenkeling ontvangen onderscheiding in Heemstede

Burgemeester Astrid Nienhuis reikte op vrijdag 20 november 2020 in het raadhuis van Heemstede een onderscheiding van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen uit aan de heren Arno Kuiter en Pim Metselaar. Zij redden afgelopen voorjaar een drenkeling uit de Leidsevaart. Bij de uitreiking waren ook de voorzitter van de Maatschappij en de politieagente die destijds ter plekke was bij het incident aanwezig. De uitreiking vond zonder publiek plaats in de Burgerzaal, uiteraard met inachtneming van de coronaregels.

Reddingsactie in Heemstede

Op 2 mei 2020 omstreeks 9.25 uur kwam langs de Leidsevaartweg in Heemstede ter hoogte van de Amstelbrug een bestelbus in het water terecht. De heer Kuiter was hiervan getuige en ging direct te water om de bestuurder uit het voertuig te halen. De heer Metselaar schoot hem vervolgens te hulp. Beiden heren beleefden benauwde momenten bij hun reddingsactie. Nadat de bestuurder in veiligheid was gebracht, arriveerden de hulpdiensten. Zij hebben de situatie overgenomen.

Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen

De Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen heeft meer ereblijken voor mensen die iemand van de verdrinking hebben gered. Op de website www.drenkeling.nl is hierover informatie te vinden.

Naar overzicht