Update 19 september vervuild slootwater Rivierenwijk Heemstede

Afgelopen weekend heeft Rijnland de situatie in de Rivierenbuurt in Heemstede nauwlettend in de gaten gehouden. Op maandag 19 september zijn de eerste resultaten van de watermonsters binnen gekomen. De gemeten waarden geven geen reden tot bezorgdheid.

Omdat nog niet alle resultaten binnen zijn blijven de sloten in ieder geval tot donderdag afgesloten van het water van de Leidsche Vaart. Omdat er geen neerslag wordt verwacht, is het niet meer nodig om met tankwagens het water af te voeren. Er wordt daarom gestopt met deze maatregel. Wel blijft Rijnland de situatie in dit gebied actief monitoren.

In de avond van 19 september wordt er een tijdelijke pompinstallatie geplaatst. Deze staat ter voorbereiding op de maatregelen van donderdag alvast klaar. Indien de uitslagen van de watermonsters gunstig zijn, kan er op donderdag direct gestart worden met het spoelen van de sloten. Dit houdt in dat er stapsgewijs schotten verwijderd kunnen worden zodat er een stroming in het gebied gecreƫerd kan worden. Zodra hier meer over bekend is, informeren wij u daarover.