Update 22 september vervuild slootwater in Rivierenwijk Heemstede

De resultaten van het onderzoek van de watermonsters van het vervuilde water in de Rivierenbuurt in Heemstede zijn bekend. Deze resultaten geven geen aanleiding voor bezorgdheid. Hoogheemraadschap van Rijnland gaat starten met het schoonmaken van het water.

Hiervoor gaat Rijnland de voorzorgsmaatregelen die zij eerder deze week hebben genomen direct in werking stellen. Op die manier start het bedrijf met het doorspoelen van de sloten. Dit gaat ongeveer een week duren.

Het doorspoelen van de sloten doet Rijnland geleidelijk, omdat zij niet in één keer het water in de Leidsche Vaart willen brengen. Het doorspoelen zorgt er voor dat er straks weer schoon water door de sloten van de Rivierenbuurt in Heemstede stroomt. Het geleidelijk doorspoelen kan inhouden dat er de komende periode mogelijk nog enige (stank)overlast kan voorkomen. Ook omdat de komende dagen regen wordt verwacht. Het advies om contact met het oppervlaktewater te vermijden blijft dan ook van kracht zolang het water nog wordt doorgespoeld.