Vanaf 1 september weer tweewekelijkse GFT-inzameling in Heemstede

In Heemstede zamelde afvalbedrijf Meerlanden in augustus het GFT wekelijks in als extra dienstverlening. Die logistieke puzzel zorgde ervoor dat de ophaaldagen veranderden. Dat verliep in sommige wijken nog niet vlekkeloos omdat het extra personeel dat hiervoor nodig was, de wijken in de gemeente nog niet goed kenden. Van 1 september 2021 tot juni 2022 gaat Meerlanden weer over op de tweewekelijkse inzameling.

In Heemstede bestaat meer dan 30% van het restafval uit groente, fruit , tuinafval (GFT) én etensresten. In de zomer wanneer het warm is, zorgden vooral etensresten soms voor een nare lucht. Daarom besloot de gemeente in samenwerking met Meerlanden het GFT in de zomermaanden juni, juli, augustus wekelijks te laten ophalen. Dit jaar kon dat alleen nog in augustus.
Via de Meerlanden-app en met het instellen van een herinnering ontvangen inwoners via de telefoon een melding wanneer welke container ingezameld wordt. Of bekijk de kalender via de afvalkalender.meerlanden.nl. De afvalkalender is huis-aanhuis verspreid, maar kan ook bij de publieksbalie van het gemeentehuis worden opgehaald.

Het GFT gescheiden inzamelen en composteren is goedkoper en beter voor het milieu dan het samen met het restafval verwerken. Op het groene gas dat uit GFT gemaakt wordt, rijden onder ander de inzamelwagens van Meerlanden. Compost kunnen inwoners 1 x per jaar gratis ophalen tijdens de Nationale Compostdag. Het hele jaar is compost te koop bij de milieustraat.

Hebt u vragen over afvalinzameling? Stuur dan een mail naar pi@meerlanden.nl of bel met Meerlanden via (0297) 38 17 17.

Naar overzicht