Veel te doen tijdens de Week van de ontmoeting in Heemstede

In de Week van de ontmoeting van 30 september tot en met 7 oktober vinden er overal in Heemstede veel speciale activiteiten plaats. Deze week valt samen met de landelijke week tegen de eenzaamheid. Veel organisaties zetten zich met hun activiteiten in de week van de ontmoeting in om eenzaamheid te doorbreken. De gedachte is dat je door leuke dingen te doen op een makkelijke manier andere mensen ontmoet. Er is van alles te doen voor jong en oud.

Initiatief van de Sociale Coalitie

Organisaties op het gebied van welzijn, sport, zorg en vrije tijd werken samen in de sociale coalitie Heemstede. Samen zorgen ze voor vele, diverse activiteiten tijdens de week van de ontmoeting. Zo kunnen mensen elkaar op verschillende locaties in Heemstede ontmoeten en nieuwe contacten leggen. Er zijn activiteiten in Plein1, bij WIJ De Luifel, op diverse andere locaties, binnen en buiten.  Bekijk het complete programma.

Aanpak eenzaamheid

Inzet van wethouder Sjaak Struijf is dat iedereen in de lokale samenleving kan meedoen en zich verbonden voelt met zijn of haar woonomgeving. “Het is ontzettend belangrijk dat in Heemstede de lokale partners zich samen inzetten om de inwoners van Heemstede prettig te laten leven en goed deel te kunnen nemen aan de maatschappij. Het aantal mensen dat zich eenzaam voelt neemt toe, ook in Heemstede, en corona heeft daar geen goed aan gedaan. Om eenzaamheid aan te pakken begint het met in contact komen. En de Week van de ontmoeting staat bol van de activiteiten waar mensen samen leuke dingen kunnen doen. Ik hoop dat heel veel mensen meedoen!”

Naar overzicht