Verduurzamingsslag: alleen nog maar ledlampen langs de velden van sportpark Groenendaal

Op 11 oktober heeft Wethouder Sam Meerhoff officieel de nieuwe verlichting van sportpark Groenendaal in Heemstede in gebruik genomen. In 2022 is gestart met het verduurzamen van het lichtplan van het sportpark. Met het vervangen van de laatste verlichting bij RCH voetbal wordt sportpark Groenendaal nu volledig verlicht met ledlampen. De ledverlichting levert het sportpark per jaar een energiebesparing van 90.000 kWh op ofwel €40.000.

Wethouder Sam Meerhoff: “Door de verlichting aan te passen, hebben we samen met de verenigingen die er sporten sportpark Groenendaal verder toekomstbestendig gemaakt. Alle velden zijn optimaal verlicht, we besparen flink wat energie en een lagere energierekening geeft clubs ruimte voor andere initiatieven.”

Uitvoeringsprogramma Heemstede Duurzaam 2022-2023

Het ‘verLEDden’ van het gehele sportpark Groenendaal is onderdeel van het uitvoeringsprogramma Heemstede Duurzaam 2022-2023. Duurzame LED lichtoplossingen zijn 30 tot 40% energiezuiniger dan standaard verlichting. Voor sportclubs zijn er subsidies beschikbaar waarmee ze ook andere verduurzamingsplannen kunnen realiseren.