Verkeersbesluiten Formule 1-weekend

In het weekend van 1 tot en met 3 mei vindt in Zandvoort de Dutch Grand Prix (Formule 1) plaats. Dit sportieve evenement trekt veel bezoekers. Om het verkeer soepel door Heemstede te leiden en de hinder te beperken, zijn een aantal verkeersbesluiten genomen.

Mobiliteitsplan

De organisatie van de Formule 1-race heeft een mobiliteitsplan opgesteld om het verkeer in goede banen te leiden. De omliggende gemeentes, waaronder Heemstede, hebben meegedacht. De inzet vanuit Heemstede is om de verkeershinder voor inwoners zoveel mogelijk te beperken. De genomen maatregelen moeten daarvoor zorgen. Uiteraard is het advies om tijdens het formule1 weekend de auto zoveel mogelijk te laten staan. Ook kan het zijn dat sommige inwoners door wegafsluitingen iets moeten omrijden. 

Afsluiting

Onderdeel van het mobiliteitsplan is om automobilisten te ontmoedigen met de auto naar Zandvoort te komen tijdens de Formule 1-races. Hierbij zal in Heemstede de huidige verkeersroute door Heemstede naar Zandvoort vanaf ongeveer 7.00 tot 13.00 uur afgesloten worden voor gemotoriseerd verkeer. Het gaat om de route vanaf de Heemsteedse Dreef via de Lankchorstlaan en Zandvoortselaan (in westelijke richting). Het verkeer wordt omgeleid via Haarlem (Spanjaardslaan).

Meer informatie via website Zandvoort

Kijk voor meer informatie over het Formule 1-weekend en het mobiliteitsplan op www.zandvoort.nl/formule1. (Voor het mobiliteitsplan en vergunningen kijkt u bij ‘Documenten’). 

Naar overzicht