Update 20 september vervuild slootwater in Rivierenwijk Heemstede

Bij het Hoogheemraadschap van Rijnland, verantwoordelijk voor beheer van het oppervlaktewater, zijn vandaag verschillende meldingen binnengekomen over vervuild slootwater in de Rivierenbuurt in Heemstede. Dit is in de directe omgeving van het loodsencomplex waar maandag 12 september een grote brand heeft gewoed.

Update 20 september

Naar aanleiding van het vervuilde water in de Rivierenbuurt in Heemstede is Rijnland gisteren gestopt met het afvoeren van water via tankwagens. Vandaag heeft Rijnland een aantal meldingen ontvangen van stankoverlast in dit gebied. Medewerkers van Rijnland zijn ter plaatse gegaan en hebben dit bevestigd. Daarom heeft Rijnland vandaag (20 september) besloten om een aantal aanvullende maatregelen te nemen.

De duiker (een ronde buis die twee sloten met elkaar verbindt) ten noorden van de Rivierenbuurt wordt geopend. In de Rivierenbuurt wil Rijnland zo een stroming creƫren zodat er schoon water vanuit de Leidsevaart het gebied kan instromen. Vervolgens plaatst Rijnland ten zuiden van het gebied een tankwagen die het vervuilde water afvoert. Deze werkzaamheden vinden plaats op dinsdag 20 september tot 20.00 uur en op woensdag 21 september van 08.00 tot 20.00 uur. Buiten deze tijden wordt de duiker weer afgesloten. Op donderdag worden de laatste resultaten van de watermonsters verwacht en worden eventuele aanvullende maatregelen getroffen.

In de avond van 19 september was al een tijdelijke pompinstallatie geplaatst. Deze staat ter voorbereiding op de maatregelen van donderdag alvast klaar. Als de uitslagen van de watermonsters gunstig zijn, kan er op donderdag direct gestart worden met het spoelen van de sloten.

Lees meer op de website van Rijnland. Voor meer informatie kunt u per e-mail contact opnemen met het Hoogheemraadschap van Rijnland via loket@rijnland.net of  telefonisch via 071-3063535