Voorlopige uitslagen verkiezingen bekend

De voorlopige uitslag voor de verkiezingen van de Provinciale Staten is bekend. Uit de voorlopige telling voor Heemstede komt VVD met 3291 stemmen als winnaar uit de bus. Gevolgd door D66 en GroenLinks.

De uitslag van de verkiezingen liet wat langer op zich wachten

De zeer hoge opkomst en de grootte van de stembiljetten zijn de voornaamste oorzaken voor de vertraagde uitslag. Op sommige stembureaus heeft men tot 21.30 uur kiezers ontvangen die voor 21.00 uur al op het stembureau aanwezig waren. Op een aantal plekken kon het tellen pas rond middernacht starten, omdat het uitvouwen van de stembiljetten veel tijd in beslag nam. Tot in de vroege ochtend meldde de stembureaus zich op het gemeentehuis.

Burgemeester Astrid Nienhuis: "Ik wil mijn waardering uitspreken voor alle vrijwilligers en medewerkers van de gemeente die zich tot in de vroege uurtjes hebben ingezet als lid van een stembureau of als teller. En natuurlijk dank aan de kiezers die massaal gebruik hebben gemaakt van hun democratisch recht.“

Een deel van de stemmen voor de waterschapsverkiezingen is geteld. Vrijdag wordt dat verder opgepakt. Zodra die voorlopige uitslag bekend is delen we dat op deze website.

Bekijk de voorlopige uitslagen