Reizen en zomervakantie

Check altijd het reisadvies. De veilige landen krijgen op deze website de kleurcode groen of geel. Vakantiereizen naar deze landen worden dan niet meer afgeraden. Let wel op, want ondanks dat een land op geel of groen staat, leggen de meeste landen aan reizigers uit Nederland beperkingen op, zoals een verplichte test of quarantaine. Kijk hier ook goed naar in het reisadvies.
Meer informatie over reizen.

 

Negatieve testuitslag vanuit hoogrisicolanden

Landen of gebieden die door het RIVM zijn aangemerkt als hoogrisicoland hebben kleurcode oranje in het reisadvies. Reizigers uit hoogrisicolanden moeten bij terugkeer in Nederland een negatieve testuitslag kunnen tonen.Vanaf 1 juni 2021 is 10 dagen thuisquarantaine (thuisblijven) verplicht. Na 5 dagen kan de quarantaine beĆ«indigd worden met een negatieve test.

Lees meer op de website van de Rijksoverheid.

Digitaal Groen Reiscertificaat (Digital Green Certificate)

Vaccineren helpt ons uiteindelijk uit de pandemie en geeft ons steeds meer vrijheden terug, ook om te reizen. In de EU loopt de besluitvorming voor het Digital Green Certificate waarmee mensen kunnen aantonen dat zij gevaccineerd zijn, recent negatief getest op Covid-19 of immuniteit hebben opgebouwd na een recent doorgemaakte infectie.
21 juni is de streefdatum van de Europese Commissie waarop de Europese wetgeving die het Digital Green Certificate regelt van kracht moet zijn. De lidstaten krijgen naar alle waarschijnlijkheid vervolgens nog zes weken om alles technisch gereed te maken. In Nederland willen we zo snel mogelijk technisch gereed zijn en er wordt daarom naar gestreefd om deze overgangsperiode zo kort mogelijk te laten zijn.

Corona bewijs voor reizen

Terug naar overzicht