Actuele informatie

Kom naar de banenmarkt op 14 juli in Haarlem

Om de kans op werk voor mensen uit Oekraïne te vergroten, organiseren wij een banenmarkt.

Bedrijven 

Op deze banenmarkt staan 20-25 bedrijven en uitzendbureaus uit Haarlem. Met hen kunnen bezoekers in gesprek over werk. Er is ook een tolk aanwezig.

Wanneer is deze banenmarkt?

  • Datum: donderdag 14 juli 2022
  • Tijd: Start: 14.00, sluiting: 17.00 uur
  • Locatie: Stadskantoor gemeente Haarlem, Gedempte Oude Gracht 2 Haarlem. (De ingang is te herkennen aan de Oekraïense vlaggen/uitingen bij de entree).

Wij vragen bezoekers het volgende mee te nemen naar de banenmarkt:
-    Inschrijfbewijs van de gemeente.
-    Pen en papier om aantekeningen te maken: noteer met wie je spreekt, de naam van het bedrijf, het telefoonnummer en de vacature(s) die je interessant vindt.

Graag tot 14 juli!

Op donderdag 7 april zijn omwonenden van het parkeerterrein van de Princehof, Sportpark Groenendaal, het parkeerterrein achter het raadhuis en een plantsoen langs de Kohnstammlaan tijdens een bijeenkomst in het raadhuis geïnformeerd over mogelijke nieuwe opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen. Er was gelegenheid om vragen te stellen of eventuele zorgen te uiten over de keuze voor de locaties voor noodwoningen. Lees verder in het nieuwsbericht.

De afgelopen weken is er heel hard gewerkt om in korte tijd zoveel mogelijk vluchtelingen uit Oekraïne op te kunnen vangen. Mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers zijn op de Kerklaan nu al 31 vluchtelingen gehuisvest. En binnenkort worden dat er nog meer, want er zijn op de Kerklaan 7 nieuwe kamers in de maak. In de Princehof verwachten we begin mei de eerste vluchtelingen. Daar is dan plek voor ongeveer 25 mensen. Ook heeft de gemeente 30 noodwoningen gekocht. Deze plaatsen we verspreid door Heemstede.

Op dit moment staan 72 vluchtelingen ingeschreven in de gemeente, waarvan 53 uit de particuliere opvang. Zij komen hiermee onder andere in aanmerking voor leefgeld.

Het is hartverwarmend om te zien hoe hard de inwoners van Heemstede zich inzetten om vluchtelingen op te vangen, te begeleiden en zich welkom te laten voelen in onze mooie gemeente. Dank aan alle betrokkenen!