Vragen en antwoorden over de verhuizingen aan de Sportparklaan

Hoe komt het dat niet alle statushouders al een woning hebben gekregen?

Op dit moment komen er weinig woningen vrij. Minder dan vorig jaar rond deze tijd bijvoorbeeld. Hierdoor kunnen we minder woningen aan statushouders toewijzen. Er is in heel Nederland een woningtekort en dat merken we ook in Heemstede.

Wat gebeurt er als er eind dit jaar nog altijd statushouders zonder woning zijn?

We proberen te voorkomen dat statushouders steeds moeten verhuizen. Maar, we vinden ook dat de buurt al een geweldige bijdrage heeft geleverd. Daarom willen we de woonunits niet nog langer aan de Sportparklaan laten staan, ook al hebben niet alle statushouders een permanente woning.

Bestaat er een kans dat de woonunits nog langer blijven staan?

De vergunning aan de Sportparklaan is tot het einde van 2023 verleend. Na overleg met de woningbouwcorporaties verwachten we dat alle bewoners van de Sportparklaan dit jaar een nieuwe verblijfplaats krijgen. Ook als er dan nog statushouders zonder permanente woning zijn, gaan we over op het weghalen van de woonunits en het herstellen van het parkeerterrein.

Hoe zit het met de jongeren, hebben zij ook een nieuwe plek om te wonen?

De jongeren hebben zich opgegeven als buddy voor de statushouders. Zij kregen hiervoor tijdelijke woonruimte. Alle jongeren weten dat ze hun woonunits per 1 september verlaten moeten hebben. Zij gaan bijvoorbeeld weer naar huis of verhuizen naar een andere zelfstandige woning.