Actieplan Spelen 2021-2024

Stand van zaken

Op 22 april 2021 heeft de gemeenteraad het Actieplan Spelen 2021-2024 vastgesteld. Door dit besluit kunnen de komende jaren diverse speel-en/of sportlocaties in Heemstede opnieuw worden ingericht. Een speellocatie is allang niet meer alleen een plek om te spelen, maar ook een plek voor de wijk om elkaar te ontmoeten. Daarom vragen we omwonenden- jong en oud- bij iedere nieuw in te richten speelplek mee te denken.

Speellocatie Zernikelaan

De buitenruimte bij de speellocatie aan de Zernikelaan in de Geleerdenwijk is aan vervanging toe. Het speeltoestel dat hier stond was echt op, het groen is oud en niet kindvriendelijk.. We werken samen met de bewoners aan een nieuw inrichtingsplan. We hebben eind vorig jaar met bewoners gesproken over de wensen en idee├źn voor de buitenruimte. Na dit gesprek hebben we een digitale vragenlijst naar alle omwonenden gestuurd. In 2023 heeft een werkgroep van bewoners samen met OBB-ingenieurs gewerkt aan een ontwerp. Dit ontwerp is bijna klaar en zal rond de zomer door de werkgroep aan de bewoners gepresenteerd worden.
Contactpersoon: Sander Nieuwenhuis,  s.nieuwenhuis@heemstede.nl

Speellocatie Kohnstammlaan

Zowel vanuit de Speelvisie als vanuit de buurtkinderen bleek behoefte aan het herinrichten van deze speellocatie in de Geleerdenwijk. Samen met bewoners wordt gewerkt aan een schetsplan om te presenteren in de buurt.
Contactpersoon: Saskia van Dijk via gemeente@heemstede.nl