Algemene Begraafplaats Herfstlaan

aula Begraafplaats

De Algemene Begraafplaats aan de Herfstlaan in Heemstede, in 1828 ontworpen door de bekende landschapsarchitect J.D. Zocher, is uniek in Nederland. Dit komt onder andere door de sfeervolle aula in art-decostijl en de verschillende soorten graven en grafstenen die in het besloten park te vinden zijn. De meest bijzondere grafstenen vindt u in de speciale monumententuin. De begraafplaats staat bekend om zijn groene uitstraling door de toepassing van diverse bijzondere bomen en heesters.

Naast begraven bieden wij ook diverse mogelijkheden om de as van een overledene een plek te geven of uit te strooien. Omdat steeds meer mensen kiezen voor cremeren in plaats van begraven, is de bestaande urnentuin uitgebreid.

U bent van harte welkom voor een wandeling op de begraafplaats. Het terrein is toegankelijk van zonsopkomst tot zonsondergang. Heeft u vragen, dan kunt u contact met ons opnemen (zie contactgegevens rechts).

Serviceloket

Bij het serviceloket kunnen alle zaken met betrekking tot een uitvaart op de Algemene Begraafplaats op een efficiënte en praktische manier geregeld worden. Het serviceloket, rechts van de hoofdingang, is geopend op werkdagen tussen 9.00 uur en 12.00 uur (behalve tijdens uitvaarten). 

Buiten de openingstijden van het serviceloket kunt u gebruik maken van een digitaal informatiepaneel. Na het invoeren van de naam van de overledene wordt de locatie van het specifieke graf aangegeven op een afdrukbare plattegrond. Via het beeldscherm worden ook algemene berichten getoond.

Meer weten over de begraafplaats?

De volgende documenten kunt u downloaden:

Watertappunten afgesloten in verband met vorst

Tijdens de wintermaanden zijn de watertappunten op de begraafplaats buiten gebruik gesteld. Alleen de kraan bij het serviceloket is momenteel beschikbaar.

Lettergrootte