Burgemeesters van gemeente Bloemendaal, Heemstede en Zandvoort reiken drie zilveren medailles uit aan redders van drenkeling

Op woensdag 14 februari 2024 om 16.00 uur reikten burgemeester Ankie Broekers-Knol (Bloemendaal), burgemeester Astrid Nienhuis (Heemstede) en burgemeester David Moolenburgh (Zandvoort) een zilveren medaille met bijbehorende getuigschrift uit aan de redders van een drenkeling wiens auto te water is gegaan op 17 oktober 2023. De redders komen uit Overveen, Heemstede en Zandvoort.

Op dinsdag 17 oktober 2023 raakt een voertuig met bestuurder aan de Leidsevaartweg in Heemstede ter water. De heer Nanne Vencken uit Heemstede, de heer Renatus Jozef Maria Heideman uit Overveen en de heer Mark Johannes Bernardus van Harlingen uit Zandvoort zijn direct ter hulp geschoten. Samen redden zij de drenkeling uit de auto.

Maatschappij tot Redding van Drenkelingen

Bestuurslid Jan de Bie Leuvling Tjeenk was namens De Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen aanwezig. De Maatschappij tot Redding van Drenkelingen (1767) bekroont mensen die iemand hebben gered van de verdrinkingsdood. Door de redders te eren en door voorlichting te geven over redden en reanimeren wil de Maatschappij zoveel mogelijk verdrinkingen in Nederland voorkomen.

Meld een held

In Nederland verdrinken ongeveer 150 mensen per jaar. Gelukkig worden er ook veel drenkelingen gered door snel optreden van omstanders en door slachtoffers te reanimeren. Kent u ook zo’n held? Meld het via drenkeling.nl/meld-een-held De Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen speurt dagelijks de media af naar reddingen maar veel reddingsacties halen het nieuws niet. Daarom vragen zij iedereen die een held kent, dit te melden.