Inkoopbeleid

De gemeente Heemstede gebruikt gemeenschapsgeld om haar doelen te bereiken via inkoop en aanbestedingen. We willen dit geld op een goede en eerlijke manier besteden.

De doelen zijn onder andere maatschappelijk verantwoord inkopen, waarbij we letten op duurzaamheid en sociale impact. Ook willen we waarde toevoegen aan de samenleving, we stimuleren innovatie en betrekken ondernemers hier graag bij.

Wat is een aanbesteding?

Een aanbesteding is een proces dat ingaat als een opdrachtgever bekendmaakt dat zij op zoek zijn naar een uitvoerende partij voor een bepaalde opdracht. Hiervoor worden bedrijven gevraagd om een product of dienst, waarvoor een een offerte nodig is. 

Wanneer moet de gemeente een opdracht aanbesteden?

De geschatte waarde van een opdracht bepaalt de werkwijze van de gemeente. Bedraagt een opdracht evenveel of meer dan de Europese drempelwaarde Dan moet de gemeente de opdracht Europees aanbesteden.

Kleinere opdrachten

Bij kleinere opdrachten vraagt gemeente Heemstede meerdere offertes aan. Het gaat om:

  • diensten tussen € 50.000 en de Europese drempelwaarde
  • leveringen tussen € 50.000 en de Europese drempelwaarde
  • werken tussen de € 150.000 en 1,5 miljoen euro

TenderNet

U vindt alle lopende aanbestedingen, aankondigingen, rectificaties en gunningen van de gemeente Heemstede boven de drempelwaarden terug op TenderNed Dit is het platform waarop alle overheden hun nationale en Europese aanbestedingen plaatsen. Ondernemingen laten hun bedrijfsgegevens, bewijsstukken en offertes zien via TenderNed.

Inkoopvoorwaarden

Op alle leveringen en diensten zijn de inkoopvoorwaarden van de VNG van toepassing. Deze vindt u op de website van de VNG

Hulp bij aanbesteding

Heeft u hulp nodig bij een aanbesteding of heeft u vragen? Wij helpen u graag! Stuur een e-mail naar inkoop@heemstede.nl

Meer weten?

Wilt u meer weten over het inkoopbeleid van gemeente Heemstede? Bekijk de nota Inkoop gemeente Heemstede