Particuliere opvang

Vakantiewoning, huis of kamer ter beschikking stellen voor Oekraïense vluchtelingen

Gemeenten werken samen met Takecarebnb voor de particuliere opvang. Bij deze organisatie kunt u uw woonruimte aanbieden door een aanmeldformulier in te vullen. Takecarebnb neemt dan contact met u op voor een screening. Als uw woonruimte geschikt en nodig is, zullen zij u matchen met de vluchtelingen. Het kan even duren voordat u gescreend wordt Om u aan te melden zie TakeCarebnb.

U kunt zelf met de Oekraïners afspreken hoe lang u de woonruimte aanbiedt. Voor de vluchtelingen is het prettig dat zij er langdurig gebruik van kunnen maken, zolang de situatie in Oekraïne onzeker is. Als het logeren niet meer gaat en u eerder wil stoppen, neem dan contact op met de gemeente..

Kan ik een vergoeding krijgen als ik Oekraïense vluchtelingen woonruimte aanbied

Het gasthuishouden krijgt geen vergoeding vanuit de gemeente. Er is een landelijke regeling voor een financiële bijdrage die vluchtelingen uit Oekraïne ontvangen. Vanuit die bijdrage kunnen ze eventueel voor de woonruimte of voor maaltijden betalen.  

Ik vang thuis Oekraïense vluchtelingen op, waar kunnen zij zich registreren?

Oekraïense vluchtelingen kunnen zich registreren bij de gemeente waar ze (tijdelijk) verblijven. Zie registreren bij de gemeente.

Leefgeld voor Oekraïners in de particuliere opvang

Biedt u onderdak aan Oekraïense vluchtelingen in de gemeente Heemstede? Hebben ze niet genoeg geld om van te leven, omdat ze niet werken? Dan hebben ze recht op een geldbedrag. Dit noemen we leefgeld. Bent u nog niet ingeschreven maak dan zo snel mogelijk een afspraak. Zie registreren bij de gemeente.

Spreekuur Particuliere Opvang

Heeft u vragen met betrekking tot de voorzieningen of regelingen voor Oekraïense vluchtelingen? Iedere dinsdag en vrijdag tussen 10:00 en 12:00 uur kunt u hiervoor terecht op Kerklaan 61 met uw vragen. Medewerkers van het RIBW-K/AM kunnen uw vragen beantwoorden. Als deze tijden u niet uitkomen, kunt u een afspraak maken via  088-2148 445 of per e-mail: oekraineheemstede@ribw-kam.nl