Hoe komt u te weten of er een opvang bij u in de buurt komt?

Heemstede heeft de opgave om 108 asielzoekers op te vangen. Zij hebben dringend een dak boven hun hoofd nodig. Als gemeente vinden we het belangrijk ze een veilige plek te geven om te wonen. Vanaf februari 2024 ontvangt Heemstede 16 jonge vluchtelingen aan de Heemsteedse Dreef. Dat is een goede eerste stap.

Meer opvangplekken nodig

Maar er zijn meer opvangplekken nodig. Het Centraal Orgaan voor Asielzoekers (COA) is in heel Nederland en ook in Heemstede met eigenaren van panden in overleg. Ze bekijken of panden geschikt zijn voor opvang en maken afspraken met eigenaren. Zodra een locatie een concrete mogelijkheid wordt, nemen ze contact op met de gemeente.

Omwonenden krijgen bericht

Daarna informeert de gemeente de omwonenden over het voornemen dat er een opvang komt. Ook vertelt de gemeente daarbij hoe de verdere werkwijze en inspraak verloopt. Er komt geen opvang zonder de omwonenden te informeren en hierover met hen in gesprek te gaan. Uiteindelijk neemt de gemeente het besluit of er een opvanglocatie komt of niet.

Op de hoogte blijven?

Meldt u zich dan aan voor de digitale bewonersbrief over asielzoekers via het aanmeldblok hieronder. We verzenden namelijk vanwege duurzaamheid niet altijd brieven per post. Op deze webpagina plaatsen we ook steeds nieuwe informatie. Heeft u aanvullende vragen? Neem dan contact met ons op via flexwonen@heemstede.nl