Permanente huisvesting

We hebben in Heemstede behoefte aan meer permanente flexibel inzetbare woningen. Dit noemen we flexwoningen. Het zijn zelfstandige woningen van rond de 35 m2 met wc, douche en keuken. De woningen zijn bedoeld voor mensen die dringend een dak boven hun hoofd nodig hebben. Denk aan Oekraïense vluchtelingen, jongeren, statushouders en (her)starters. De flexwoningen kunnen een overbrugging zijn naar een gewone woning. Op deze pagina leest u hoe de gemeente voor meer flexwoningen wil zorgen.

Drie panden onderzocht

Om voor meer en betere flexwoningen te kunnen zorgen, heeft de gemeente 2 bestaande opvanglocaties voor Oekra├»ense vluchtelingen onderzocht. Dit zijn de Glipperweg 55-57 en de Kerklaan 61. De Lieven de Keylaan 24 is ook betrokken in het onderzoek. Het college heeft de resultaten bekeken, belangen afgewogen en keuzes gemaakt voor de 3 locaties. Bekijk het onderzoek en de keuzes van het college (agendapunten 3 en 4)

Informeren buurtbewoners

Om de buurtbewoners te informeren, organiseert de gemeente informatieavonden. Bekijk hieronder de verslagen van deze bijeenkomsten:

30 januari 2024:

Lieven de Keylaan 24

27 november 2023:

Op de hoogte blijven?

Meld u zich dan aan voor de digitale bewonersbrief over statushouders en vluchtelingen We verzenden namelijk vanwege de duurzaamheid niet altijd brieven per post. Op deze webpagina plaatsen we steeds nieuwe informatie.
Heeft u ondertussen vragen? Neem dan contact met ons op via flexwonen@heemstede.nl