Opvang jonge vluchtelingen aan de Heemsteedse Dreef

Op deze pagina leest u het laatste nieuws over de opvang van jonge vluchtelingen aan de Heemsteedse Dreef. Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan in voor de digitale bewonersbrief

Terugkijken

Wilt u zien welke stappen er zijn gevolgd, van de bekendmaking van de plannen tot aan de besluitvorming door de gemeenteraad op 13 juli? Bekijk deze op onze terugblikpagina 

Besluit gemeenteraad 13 juli

De gemeenteraad heeft ingestemd met de aankoop van het pand aan de Heemsteedse Dreef als opvanglocatie. In 2024 zullen hier 16 alleenstaande jonge vluchtelingen worden opgevangen. Na 10 maanden komen er mogelijk 4 bij, na overleg met de gemeenteraad en inwoners.

U kunt de raadsvergadering van 13 juli terugkijken

Publicaties

Het is mogelijk om bezwaar aan te tekenen tegen de omgevingsvergunning. In de publicatie van de omgevingsvergunning leest u hoe dat gaat.
De bestuursovereenkomst is ondertekend.

Omwonendenoverleg

Het omwonendenoverleg is een overleg tussen een vaste groep omwonenden, het COA en de gemeente. Onderwerpen als leefbaarheid, inrichting van de buitenruimte, veiligheid en het contact tussen de bewoners van het huis en omwonenden komen hierin aan de orde.

Opvang 13/14-jarige vluchtelingen

Er komen eerst 13/14-jarige vluchtelingen naar de Heemsteedse Dreef. Maar het kan zijn dat er later 15/17-jarigen komen. Omwonenden hebben gevraagd om in dat geval samen met COA en gemeente afspraken te maken over een verantwoorde opvang, voorafgaand aan een definitief besluit.

Vervolgstappen

De werkzaamheden voor de verbouwing en de mogelijke overlast bestaan uit (de planning is een schatting):

  • Divers sloopwerk in de woning (tot eind maart): geluidsoverlast door slopen
  • Aan- en afvoer van materialen (tot half juli): korte verstoringen parkeren
  • Electra, loodgieterswerk, stuc- en tegelwerk, schilderen (eind februari tot eind juli): beperkt geluidsoverlast
  • Tuininrichting (half juni tot eind juli): geluid van plaatsing van materialen
  • Opruimen, schoonmaken en opleveren (eind juli)

Mocht u vragen hebben of sterke overlast ervaren, dan kunt u het COA telefonisch bereiken via 088 715 70 00

Vrijwilliger worden

Wilt u iets betekenen voor de jonge vluchtelingen? Zoals ze wegwijs maken in onze samenleving of vaardigheden meegeven voor de toekomst? Meld u dan alvast aan als vrijwilliger Waar de jongeren behoefte aan hebben en waar het vrijwilligerswerk precies uit bestaat is nog niet bekend. We geven uw gegevens door aan het COA en verwijderen deze daarna. Het COA neemt contact met u op.

Verslag vrijwilligersbijeenkomst 22 mei 2024

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven? Meldt u zich dan aan voor de digitale bewonersbrief over asielzoekers via het aanmeldblok hieronder. We verzenden namelijk vanwege duurzaamheid niet altijd brieven per post. Op deze webpagina plaatsen we ook steeds nieuwe informatie. Heeft u aanvullende vragen? Neem dan contact met ons op via flexwonen@heemstede.nl